Bockning

Bockning innebär att man böjer ett arbetsstycke enligt den vinkel och radie som konstruktionen kräver. Återfjädring, det vill säga att materialet fjädrar tillbaka, är något som vi tar hänsyn till i processen. Återfjädringen beror på hårdheten i materialet och varierar därför, vilket kontrolleras via bockningsmaskinens styrsystem.

Amada HG1303

Bockningen görs i våran Amada HG1303 kantpress, vid bockning används en stans och dyna som materialet pressas emellan. Maskinen har ett 7-axligt bakre anslag och 2st supporterbord som följer med bockningen vid behov för att underlätta för operatören. Den drivs av ett hybridsystem vilket reducerar både elförbrukning och miljöpåverkan.

Programmering

Programmeringen görs antingen i vår offline mjukvara eller direkt ute i maskinen. Fördelen med programvarulösningen är att maskinerna samarbetar, 3D filen bockas i mjukvaran för kantpressen för att sedan vecklas ut till en plan plåt för stansningen.

Programmet innehåller avancerade funktioner för korrigering av eventuella designfel. Specialbearbetning, som formning, gängning och stansning detekteras av systemet för korrekt hantering i en CAM-miljö. Dessa funktioner innebär att underlaget kan hanteras under alla produktionsfaser: planbearbetning, bockning och svetsning.

Kontakta oss

Har du frågor? Kontakta oss via formuläret här eller ring oss idag: 031 93 06 01